EAV – Elektro acupunctuur

Meetsonde, meet pen voor elektro acupunctuur

Elektro acupunctuur is een onderdeel van de klassieke naald-acupunctuur.
Waar bij de klassieke naald-acupunctuur gebruik wordt gemaakt van naalden in het lichaam, gebruiken we bij EAV een meet-sonde. Een soort pen die zichtbaar maakt, in een apparaat, waar de blokkades in het lichaam zich bevinden.
Op het moment dat er blokkades of ziektes zijn geeft het apparaat andere waarden weer dan wanneer dit niet het geval is. Door de punten te stimuleren, en of je dit nu met een naald doet, of met hele lichte elektrotherapie, vragen we het lichaam zich te herstellen. De auto regulatie moet weer hersteld worden. Dat is wat we doen met EAV therapie.


Elektro acupunctuur doet geen pijn.

Het woord elektro kan dit misschien oproepen,
maar bij een goede therapeut voel je slechts een kriebelende tinteling.

Met een EAV apparaat voer je een weerstandsmeting uit op de acupunctuur punten. Een normale waarde van de acupunctuur punten, die gemeten wordt op de handen, de voeten en het gezicht, zal tussen de 50 en de 70 uitkomen. Alles wat hiervan afwijkt is abnormaal en moet behandeld worden. Afhankelijk van welke punten afwijken zal de therapeut een therapie voorstellen. De therapie kan bestaan uit elektro therapie, waarbij er gedoseerde meetstroom wordt afgegeven door het apparaat. Hier voelt u bijna niets van. Het is een licht kriebelend/tintelend gevoel. De meridiaan krijgt hiermee de keuze om te reageren op de aangeboden harmonische trillingen.

Kindling Vistron. Een compleet EAV apparaat met bioresonantie
Een compleet EAV apparaat met Bioresonantie.

Doordat de meting zichtbaar wordt, ook voor de patiënt,
is dit een fijne en betrouwbare manier.

Door de metingen zichtbaar te maken krijgt ook de patiënt een beter beeld van wat er werkelijk in zijn/haar lichaam aan de hand is.

Er komen in de praktijk regelmatig mensen met bijvoorbeeld hooikoorts. Na een meting blijkt vaak (niet altijd natuurlijk) dat het een andere allergische reactie is op bijvoorbeeld bepaalde voeding. Hier wordt normaal weinig aandacht aan besteed, maar als we werken met deze allergische of intolerantie op een voedingsproduct zien we dat de klachten, die als hooikoorts klachten bestempeld werden, spontaan verdwijnen.
Dit zien we ook bij bijvoorbeeld pezen en bindweefsel problemen, chronische buikpijn klachten, eczeem of andere huidklachten, sinitus, fibromyalgie, reuma enz. enz.

We gaan net als bij de klassieke naald acupunctuur uit van de oude Chinese geneeskunde.

Deze geneeskunde gaat uit van het zelfregulerende, zelf herstellende vermogen van het lichaam.

Het zelf herstellende vermogen van het lichaam is iets wat zwaar onderschat wordt in de reguliere geneeskunde, toch maken ze er veel gebruik van. Denk aan die dokter die een wond gehecht heeft. De dokter heeft de huid weer aan elkaar gezet, maar als de hechtingen eruit gaan, heeft de huid de rest van het werk gedaan en zit de wond weer netjes dicht. Dit noemen we het zelf herstellende vermogen van het lichaam.
Laten we een vergelijking maken met de kleermaker, die zijn kleding aan elkaar naait. De kleding zal enkel aan elkaar blijven door middel van het draad dat de kleermaker heeft gebruikt. Als we het draad, ofwel “de hechtingen” er uit zouden halen valt de kleding weer uit elkaar.
De reguliere geneeskunde maakt dus ook veel gebruik van het zelf herstellende vermogen van het eigen lichaam.

Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen over dit mooie proces. Hier vindt u meer informatie over in onze cursus (die binnenkort ook online zal komen!).

Naast het aanbieden van elektrische trillingen aan de meridianen en gekoppelde organen kun je met EAV ook homeopathische middelen toevoegen en uitmeten (of deze positief werken voor het lichaam). Niet alleen homeopathische middelen kunnen helpen ondersteunen in het herstellen. Met EAV therapie kunt u ook fysiotherapeutisch werken door middel van een rol elektrode. Denk aan rugpijn klachten of andere spier gerelateerde klachten.

Kortom..
met een EAV apparaat heeft u een hele mooie aanvulling op uw holistische wijze van denken
en het helpen genezen van (chronische) klachten.

error: Content is protected !!